2015. április 3.

Könyvajánló a tavaszi szünetre

Michael Grant & Katherine Applegate: Éva és Ádám


"Kezdetben vala az alma. Azután a baleset, a szörnyű, bénító sérülés, majd a kórház.  Evening Spiker alig nyeri vissza az eszméletét, egy fura fiú már viszi is kifelé a kórházból, és sietve az édesanyja kutatóintézetébe, a Spiker Biotechnológiai Gyógyszergyárba szállítja. Eve-nek itt más dolga sincs, mint hogy meggyógyuljon, és elviselje kísérteties elszigeteltségét, amelyet csak uralkodó természetű anyja, egy különös orvoscsapat és az ideszállításában közreműködő titokzatos fiú szakít meg időről időre. Amikor Eve már azt hiszi, biztosan meghal - bár nem éppen a sérüléseitől, hanem az unalomtól -, anyja különleges feladatot bíz rá: meg kell terveznie a tökéletes pasit. És Eve az emberi genetika oktatására kifejlesztett lenyűgözően aprólékos szimuláció segítségével nekiáll, hogy tetőtől talpig megtervezzen egy fiút: a szemét, a haját, az izmait, sőt, még az agyát és a lehetséges személyiségjegyeit is. Éva megtervezi Ádámot, aki maga lesz a tökély, a tökéletes emberpéldány... a tökéletes társ... vagy mégse?

Eve-et egy szörnyű baleset után a milliomos anyja kérésére a családi kutatólaboratóriumba. Ott azonban csak tisztaság és unalom várja. És persze egy fiú is. A családot nagy titok veszi körül, amibe a fiú is belekeveredett, mivel egykor a két szülő társak voltak. De ha a titok kiderül, elakarnak menekülni a veszélyt hozó helyről. Gyógyulása közben a lány megalkotja a tökéletes fiút. És hogyan máshogy lehet visszacsábítani egy tudóst, ha nem a találmányával? 
Egy magával ragadó könyv, amelyet mindenkinek csak ajánlani tudok. Menekülés. Csábítás. Szerelem. 


Rachel Hawkins : Hex Hall 


"Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott. Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye. A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett: 
1.) Három erős, szupermodell kinézetű ellenséget szerzett.
2.) Egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érző bimbózó szerelmet.
3.) Egy ijesztő kísértet kezdte követni.
4.) És kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja. A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülni a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat - kiváltképp őt." 

Sophie mindig is magánakvaló, furcsa lány volt. Egy nap azonban kiderült, hogy miért. Boszorkány. Édesanyja, aki eddig egyedül nevelte egyszem kislányát, rájött, hogy nem titkolhatja tovább édesapja kilétét. Aki egy boszorkánymester. Egy alkalommal egy rosszul működő bűbáj miatt, kénytelenek egy bentlakásos iskolába küldeni, ahova csak olyanok járnak, mint ő. Az élet azonban nem habostorta, így bosziként sem. Hamar előkerülnek az ellenségek, akikkel meg kell küzdeni vagy elállni az útjukból. Sophie döntése, hogy mit cselekszik. De a három lány rejteget valamit. Egy korábbi haláleset pletykái járják át újra az iskola falait, de ki tudja csak, hogy mi történet akkor igazából? Balesetek. De mindez ki miatt? Egy rokon segítségében bízhat csak. Vagy épp ezzel rontott el mindent? Ennek az aprócska lánynak mégis akkora ereje van. De mi is ő? Egy démon. 

Belecsöppensz egy világba, ahonnan nem tudsz egykönnyen szabadulni. Tudni akarsz még többet és többet arról, hogy mi történik Sophie-val az iskolában. A rejtélyekről. A varázslatról. A szerelemről. Ezt még tetézi az írónő csodálatos stílusa, ami hozzátesz ahhoz, hogy nem fogod tudni letenni a könyvet. Készülj fel egy napi élelemmel! :D

Remélem ezzel nem lesz unalmas a szünetetek! Meg amúgy sem...









2 megjegyzés:

  1. Drága Barby!
    Pont kezdek kifogyni a könyvekből, ez a bejegyzés pedig azonnal megmentett.
    Köszönöm! :)
    Ölel: Lili

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök. Akkor nem feleslegesen koptattam a billentyűzetet. :)

      Törlés