2015. január 7.

#10. Kritika - Kutya egy világ




Design:
Miért húzzuk azt, ami egyértelmű? (Azért, mert akkor a design részt lezárhatnám annyival, hogy „Hűha, imádom” és.. hát. A vallásom nem engedi ezt nekem.)

Egy kinézetnél általában mindig arra összpontosítok, hogy otthonosan érezzem magam a környezetben. (Hülyén hangzik mi?) Ezért érzem néha magányosan egy új blog megnyitásánál magamat. Minden üres, egy ember sem járt még ott. A csere részecske üresen tátong, és csak egy agyon szerkesztett fejléc, néhány HTML kód, és az üdvözlő bejegyzés tartózkodik a sötétségben.

Az oldalad élettel van tele.

Szívesen kattintgattam, akár többször is egy-egy menüpontra, vagy újabb fejezetekre. Kényelmesen mozogtam, nem kellett fogni a fejem, hogy: „Már megint hol a következő fejezet?!” A színvilág kellemes és letisztult, mint ahogy már az előbb is mondtam, rendesen ellehet igazodni a blogon, minden megtalálható, amire szükség van.

Ugye, hogy hosszabb lett az első gondolatomnál?

20/20
Történet:
Mivel a történeted újra írod, ezért csak az észrevételeimet írom le, hiszen talán ezzel hozzájárulhatok az „új” történethez, mint tanácsadó vagy segítő vagy… mindegy érteni fogod, ha elolvasod.

A történettel már nagyobb gondba voltam.
Az alap sztori tetszett, nagyon is. Két nap (nyamvadt történelem lecke közbe szólt) alatt, elolvastam, és elégedetten, mégis értetlenül ültem a gépem előtt.

Első észrevétel.
Hogy a bű bánatos fenébe tudja ilyen nyugodtan kezelni James azt, hogy szembe találja magát egy animátorral, egy alakváltóval, aki szempillantás alatt kutyává változik?
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy ájuljon el, és kapjon sokkot, de azért egy őszinte hátrálást vagy egy „Te meg, hogy kerültél az ágyamba..?” mondatot igazán vártam volna tőle. Persze erre lehetne a magyarázat, hogy a lány leintette, hogy ne ordítson, de ettől függetlenül James teljes érzelemmentességgel kezelte a helyzetet.

Második nagyobb észrevétel.
A sárkányos szál.
Nem azzal van a gond, hogy elindítottad, mivel az igazat megvallva ez volt a második kedvencem a Gyűlés után melyet a Rend szervezett meg Elizabeth ügyével kapcsolatban.

Hanem az a hirtelenség, amivel jött.

A sárkányos szálon belül is a leghirtelenebb William támadása volt. Semmi előzménye nem volt, semmi furcsát nem érzékeltettél előtte, csak mintha egy ember ülne a rét közepén, és csak úgy megnyílna alatta a föld. Pedig tudod te is, hogy előtte jön a nagy rezgés, és érzékeli a jeleit annak, hogy itt valami készülődik. Ha még csak halványan is.

Olvasva a kommenteket szerintem nem gyorsan halad a történet szimplán csak William-Sárkánylovasok szál elképesztő hirtelenséggel tört be a sztoriba.

Ezen belül, ami rendkívül zavaró volt, hogy nagyon sok betűt hagysz ki egy idő után.
Olvasd át többször a történetet, mielőtt kiteszed.

Elég hosszú ideje szemezek már kritikán kívül a blogoddal, de valahogy soha sem vettem a fáradtságot, hogy beleolvassak.

Nem bántam meg, hogy elvállaltam a kritikádat.

Kellemeset csalódtam. Jól szórakoztam az olvasása közben, mivel egy egyedi történetet kaphattam a kezeim közé, kinek az írója rettentően nagy szókinccsel és fantázia világgal rendelkezik.

Remélem, nem bántottalak meg semmivel, hiszen teljes színtű segítő szándék volt bennem. Várom, hogy mi lesz a fejezetekkel, feliratkoztam a blogra. Kérlek szépen, adj még egy ilyen fergetegesen kellemes csalódást a kezembe, mint ahogyan az elmúlt két napban is tetted!

30/20

Össz pontszám: 50/40


1 megjegyzés:

  1. Hű! Köszi :) Csak most néztem fel a blogomra, és várt a kritikád, ami nagyon jól esett. Szóval emiatt is bele fogok húzni az írásba, mert mostanában a felvételi miatt hanyagoltam... Nagyon köszönöm a kritikát!
    Lizzy

    VálaszTörlés