2015. március 22.

Gyilkosok novellaíró versenye


Sziasztok!

Mint a címből is kiderül, egy novellaíró versenyt rendezünk, méghozzá olyant, ahol gyilkosságokról várunk történeteket. A halálesetek olyan aranyos kis húsvéti témák, így ezt választottunk fő kategóriának. Lássuk is a szempontokat!

JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓK
a z   a l a p o k

Úgy döntöttünk, hogy nem tartunk külön jelentkezési szakaszt, a kész művekkel lehet elindulni a versenyen. A munkákat a blueberriesdesign@gmail.com-ra várjunk word-dokumentumban, Times New Roman betűtípusban, 12-es betűmérettel, sorkizártan (természetesen nem szedjük le senkinek a fejét, ha nem így érkezik, de azért örülnénk neki). A tárgynak novellaíró versenyt adjátok meg, illetve még írhattok pár sort, de a kategóriát mindenképp adjátok meg! A történetek minimum kétezer szó terjedelműek legyenek, maximumot nem szeretnénk megadni. Három kategória van (lásd lent), egy jelentkező mindhárom kategóriába küldhet be novellát, de nem kötelező. A jelentkezéseket (tehát a kész műveket) április 5-éig, este tízig kéretik leadni, de ha valakinek még szüksége van egy ki időre, adunk haladékot, csak jelezze, hogy még számíthatunk egy műre.

KATEGÓRIÁK
m ó d s z e r e k   a z    ö l é s h e z

1. Krimi - bűnügyek mezején
Ebbe a kategóriába olyan történeteket várunk, amikben egy bűncselekményt kell felderíteni. Ehhez nem szeretnénk sok dolgot írni, szerintem mindenki tudja, mi az a krimi. Mindenképpen legyen benne gyilkosság (nem feltétlenül csak az, de jelenjen meg benne valamiféle halál, ami nem természetes módon történik).
2. Öngyilkosság - depresszió a köbön
Ide olyan műveket szeretnénk, ahol valaki véget vet a saját életének. Ez lehet a történet elején, végén, közepén, rátok bízzuk. Lehet depressziós is, de ne csak kísérlet legyen benne, valaki tényleg legyen öngyilkos.
3. Elmegyógyintézet - az elmébe zárva
Ha a történet főszereplője egy fentebb említett házba van zárva, és köze van valamilyen gyilkossághoz, itt a novellád helye! Persze lehet más szereplő is, de mindenképp legyen fontos szerepe a sztoriban, hogy valakit odavisznek, vagy már eleve ott van, és kapcsolódik a gyilkoláshoz.

A kategóriák nem zárják ki egymást, lehet például egy olyan krimit is írni, ahol valaki öngyilkos lesz, csak akkor írjátok meg emailben (bár rá fogunk jönni). 

A NYEREMÉNYEK
a   j u t a l o m   a   f ő n ö k t ő l

Úgy határoztunk, hogy a ketegórák eredményhirdetését egybe írjuk, így lehet vegyes novellákat is beküldeni, és akkor sincs baj, ha kevesen írnak művet egy témába. Amúgy külön nyereményeket sem fogunk megadni a helyezzettekhez, de a várható jutalmakat megadjuk: design, fejléc, interjú, blogajánló, hely az Ahová érdemes benézni menüpontban, illetve a novella kitétele az oldalra. Majd az eredményhirdetésnél (még nincs tervezett időpont) kiírjuk.

 Reméljük sokan jelentkeztek majd!


11 megjegyzés:

  1. Kedves Lyla es Ropi!
    Lenne egy olyan kerdesem, hogy en korabban irtam ilyen temaban (Lana Rising blog, csak szunetel), esetleg kiragadhatok belole egy reszletet, amit kicsit atirok meg es azt kuldenem be? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, nyugodtan :) Csak annyi a kérés, hogy azért legyen füle-farka a sztorinak :D

      Törlés
  2. Sziasztok lányok! Azt szeretném kérdezni hogy csak a megadott 3 témában lehet írni vagy másik módot is adhatok a gyilkosságnak, pl.: Egy lány aki meggyilkol embereket? :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Ez lehet, hogy egy hülye kérdés lesz, de kell címet adni a novellának? Pl.: öngyilkosság, meg ilyenek. Előre is köszi a választ! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Ha nem szeretnél, nem kell :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Megszeretném kérdezni, ha már régebben írtam egy krimit, és fent van már neten, akkor azzal is indulhatok? :) Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok :)) Én is jelentkezni szeretnék, de holnap 13:00 előtt sajnos nem tudom leadni. Lehetséges lenne, hogy megvártok ?

    VálaszTörlés