2015. április 3.

#42. Kritika ~ A Halál Árnyékában

Egy újabb kritikával érkeztem, de most Anney-nek A Halál Árnyékában című blogjához. A kinézetét Alice Roberts csinálta, aki a blogunkon szerkesztő :)
Aláfestő zene...
Taylor Swift - Safe and Sound



Első benyomás:
A fejléc mesés, tudom Alice Roberts műve, aki a blogunkon tevékenykedik, de akkor is! Egyszerűen nem lehet elkattintani róla.  A Halál Árnyékában szerintem találó név. Nem elcsépelt, és még jól is hangzik! Az eddigi THG blogok, amiket olvastam, leginkább Annie-ről és Finnick-ről szóltak, egy Johannás történettel találkoztam eddig. (ha érdekel) Szóval örömmel kezdtem bele.
5/5

Fejléc:
Mint mondtam, egyszerűen csodálatos. 

Design/Modulok:
Ebben az alpontban inkább a modulokról ejtenék szót, minthogy a designról, hisz itt is érvényesül az a mondás, hogy a kevesebb néha több
Mivel ott fölül az a közvélemény-kutatás le van zárva, érdemes lenne már kivenni, vagy hosszabb időtartamra állítani a szavazás lehetőségét. Szerintem meg teljesen felesleges volt betenni is, de te tudod... Jó, hogy ezután a Fülszöveg következik szép keretben, de nekem a betűtípusával nagy bajom van. Vedd ki a dőlt stílust, mert az én szememet nagyon irritálja. És a drága nyelvtantanárunk is megmondta, hogy az emberek jobban szeretnek sima betűtípusban olvasni. És ez igaz.  Amúgy is, így túl csicsás. A menü túl nagy a szememnek egyszerűen. Ha neked tetszik, oké... De ha te is így gondolod, szerintem kérd meg Alice-t, hogy tegyen be egy kisebbet. Vagy lehet, hogy ezt te is megtudod csinálni. Ezen belül viszont a Társoldal-t lentebb tenném, mondjuk a legaljára, hiszen az nem a te blogoddal kapcsolatos, a többi meg igen. Ha jobban megnézed a Fejezetek pontot, elég csúnya, nem? Normál betűmérettel rendelkező címek. Tedd az egészet Nagy méretre, és nézd meg, hogy mindjárt szebb lesz! A Szereplők -nél tetszik, hogy írtál róluk pár dolgot, meg persze a rendezett képek is. Az információk modul teljesen jó, bár én személy szerint nem tenném ki a részek gyakoriságára vonatkozó részt, mert akkor írsz, amikor van időd és ihleted, nem? De ezt másnál is így látom nyugi. De viszont felcserélhetnéd, és mehetne a legaljára, mert annyira nem fontos, mint a Chat és a Rendszeres olvasók. De méginkább a Rendszeres olvasók legyen inkább a menü alatt.  És ez csak egy tipp, de ha cseréket is teszel ki, akkor az esetleg növelhetné a nézettséged. Talán. 
Jah, és még így utoljára említem, pedig nagyon fontos. Nagyon nagy a betűmérete a egésznek. Ha te nem tudod beállítani, kérdezz rá Alice-nél e-mailben, de ez tényleg zavaró...
5/4

Fülszöveg:
Nem figyelemfelkeltő. Igen, oké tudjuk, hogy a Johanna magányos farkas, nem számíthat senkire, és meg kell védenie a családját. Mivel THG fanfic, már ide is bele kellene írni, hogy kisorsolják. A fiúügyei pedig ebben az esetben senkit se érdekelnek. Semmi nincs benne, ami lényeges lenne, ami felkeltené a figyelmem, és azt gondolnám, hogy: Jesszusom, eddig miért nem találtam rá?! Ha nincs semmi ötleted rá, megint csak ajánlani tudom Sayaa Badrick-et, biztos ír neked egyet.
5/1

Prológus:
Nah igen... Fordítva kéne! Ne legyen az egész dőlt, mert akkor bele fogok pusztulni! És szerintem nem csak én... 
A Prológus NEM egyenlő a Fülszöveggel. Pedig ugyanazt írtad le, mint ott. Bár azt biztos, hogy sokkal jobban megfeleltethető Prológusnak, mint Fülszövegnek. 
5/5

Történet:
Mivel még csak 2 (!!) fejezet van fent, nem tudok nagyon sokat írni róla... 
Szerencse, hogy ez nem dőlt betűvel van. 
Nagyon ritkán hozol részeket, ez nem tudom, hogy minek köszönhető, de a legutóbbit március elsején tetted fel. A történet maga szerintem nagyon jó, de lehetnének hosszabb fejezetek, nem csak ilyen nyúlfarknyi. A stílusoddal nincs baj, tetszik, mert bele tudod élni magad Johanna helyzetébe. 
A történet röviden, aki nem ismerné, Johanna Mason-ről szól, aki a 72. Éhezők Viadala nyertese. A sztori még csak ott tart, hogy kihúzzák a nevét, és elindulnak a Kapitóliumba. Szerintem ezt a történetet nagyon jól meg lehet írni, ha tisztességgel odafigyelsz rá, és ügyelsz a központozásra. 
Sajnos nem tudok róla többet írni, nekem tetszik.
5/5

Helyesírás:
Nem tudom, hogy olvastál-e valaha blogot, vagy hogy ismered-e a központozással járó szabályokat, de amint látom, nem. Először is: MINDEN ÍRÁSJEL UTÁN SZÓKÖZ! Kivéve, a kötőjel után (AZ NEM GONDOLATJEL) és a zárójel után, mert azok tapadnak. A szöveged így nagyon egybefolyik, és nincs tagolva. pl. Nem... - elakad - Nem... - Nem bírja tovább. Sírva fakad. 
Figyelmedbe ajánlom Sayaa Badrick egyik cikkét. (x
Aztán rengeteg a vesszőhibád. Nem tudom, hogy elmúltál-e már nyolcadikos, mert mi akkor vettük. Ha nem, akkor kérdezd meg (még egyszer) a tanárodat. 
5/3

Összesen: 30/23

Ha kitalálsz egy jó fülszöveget (vagy kérsz egyet Sayaa-tól), és hirdeted blogos csoportokban a blogod, akkor többen is fogják követni. 

Remélem nem bántottalak meg semmivel, de ha mégis, nem állt szándékomban.

További jó blogolást!

xoxoxBarby





4 megjegyzés: