2015. április 1.

#40. Kritika ~ Love Supreme [AJÁNLÓ]

Ezt a kritikát Stella Juniper Stanford-nak írtam, aki a Love Supreme című blog írója.
Aláfestő zene...
Union J - You Got It All


Első benyomás:
Végre egy blog, aminek nem egy csaj van a középpontjában! Hanem egy pasi! Mármint a fejléc ezt mutatja.  A trailer alapján már egyből tetszett a történet alapja. Nem találkoztam még olyan bloggal, ami ilyesmivel foglalkozna, így nem kínkeservesen kezdtem bele az olvasásba.
5/5

Fejléc:
Nekem tetszik. Minden. A kis körökbe írt szavaktól kezdve, a textúrákon keresztül a cím betűtípusáig. Egyedül az nem hagyott nyugodni, hogy a srácot egy kicsit kívülállónak érzem. Tudom, tudom.. Mit magyarázok én itt, amikor én ilyen csodaszépre sose tudnám megcsinálni...  Na de elmondom, hogy miért. Attól, hogy a srác körül van egy halvány csík, ahonnan ki lettek szedve a textúrák, szerintem annak érdekében, hogy jobban látszódjon a fiú, ami pont az ellenkező hatást érte el.
Első pillantásra furcsa, hogy még a srác is kék, de aztán rájöttem, hogy így sokkal jobb, mintha a rendes színe lenne. Mert így illik a bloghoz.
5/5

Design:
Khyra munkája, látszik rajta, hogy kész profi csinálta. Bár nekem egy kicsit a két kékkel van bajom egymás mellett. Ez a színtiszta kék, meg az a zöldes.
Minden modul a helyén van, tiszta és átlátható. Tetszik, hogy a menüben lévő pontoknak nem a szokásos: "Szereplők" vagy ehhez hasonló a nevük, ezzel is csodálatos módon felturbóztad.
Őszintén? Először nem jöttem rá, hogy mit takar "A csajok névsora"  de amikor elkezdtem olvasni, hogy az a "Fejezetek" menüpont.
5/5

Fülszöveg:
Eszméletlen! A szöveg nagyjából az, amit a trailerben is hallhatunk, de mégis némi tartalommal kiegészül. Nem találkoztam még olyan bloggal, aminek a fülszövege egy levél lett volna, nagyon ötletes!
Bocsi, nem tudok mit hozzá fűzni. Ami jó, az jó. És kész.
5/5

Prológus:
Nem csalódtam. A tökéletes design mögött ugyanis egy tökéletes történet lapul. És persze a gép előtt egy tökéletes tehetséggel megáldott leányzó. Imádom már csak ebből a fél oldalból a stílusod, és ahogy a fiúul írsz. Ezt nem tudom jobban mondani, bocsi :D. Egy szót tudok ide mondani.
Perfect.
5/5***

Történet:
Először is bocsánatot kérek, hogy nem olvastam el végig, csak az első pár fejezetet, de remélem ez nem akkora baj, mert így is tudok véleményt alkotni róla.
A történetről röviden, aki esetleg nem ismerné...
Főszereplőnkkel, Oliver Brooks-szal szakít a barátnője, ezért leissza magát a sárga földig, és a barátaival részegen ír Rachel-nek, az ex barátnőjének egy levelet, amiben leírja, hogy milyen kihívást fog teljesíteni, hogy megmutassa, teljesen nem olyan, mint amilyennek a lány leírta. Fel kell szednie ötven csajt, aztán rögtön dobnia őket.
A fejezetek egy-egy lány nevével vannak ellátva, és úgy vannak megírva, hogy az adott rész arról a lányról szól, ami szerintem nagyon ötletes, ugyanúgy, mint az összes többi dolog a blogon.
Imádom, ahogy megformálod a történetet, szereplőket. Ahogy lány létedre ilyen jól megtudod írni fiú szemszögből a dolgokat, az egyszerűen zseniális. Fantasztikusan leírod a dolgokat, Oliver érzéseit, a bárt vagy éppen egy sima éttermet.
Az alapötlet fenomenális! Nem olvastam még ilyet sehol, és ez is mutatja a sok más dolog mellett, hogy mennyire kreatív vagy, és írtad, hogy nem olyan vagy, mint a legtöbb tinilány. Hát ne is legyél olyan, mert akkor nem tudnék egy ilyen szuperszónikus blogot olvasni!
Nem bírtam "letenni"!
Először azt hittem, hogy a srác olyan lesz, mint Barney Stinson  az Így jártam anyátokkalban, hogy mindent csajt ágyba visz, és reggel otthagyja. De örülök, hogy nem ilyen! Bár arról talán szívesen olvasnék, hogy milyen taktikával próbálkozna ágyba vinni, de szex jelenetek nélkül :D.
És végre valami MÁS, mint a legtöbb blogban! Nem tizenéves szexmániás a főszereplő, hanem egy huszonhat éves fiú!
Vicces a stílusod, volt hogy elröhögtem magam miközben olvastam, pedig ez ritkán fordul elő.
Szóval... IMÁDOM!
Bocsi, nem tudok mást mondani. Nehéz úgy kritikát írni, hogy nem tudsz mit kritizálni, na.
5/5***

Helyesírás:
Semmi gond nem volt vele, sőt még hiba sincs benne.
5/5

Összpontszám: 35/35******

Nincs mit rajta kritizálni!!!!!!!!! És bocsi, hogy az egész kritika ilyen rövid lett...

Folytasd minél hamarabb, mert garantáltan ki fogom olvasni ma! És azt hiszem mostantól a blogodon a kijelző 74 feliratkozót mutat :)






4 megjegyzés:

  1. Kedves Barby!
    Hű. Wow. El se tudom mondani, mennyire feldobta a napomat ez a kritika - sőt, inkább ajánlónak mondanám, nem is tudom, mondtál-e benne bármi negatívat... köszönöm szépen! A HIMYM-párhuzam pedig vicces, pont a következő részben lesz egy hasonlat ezzel kapcsolatban, csak épp Ollie nem Barneyhoz, hanem Tedhez fogja hasonlítani magát :D
    Még egyszer nagyon köszönöm a kedves szavakat és a rám fordított időt, és természetesen a feliratkozásnak is nagyon örültem <3
    További jó blogolást kívánok:
    Stella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és nagyon jó ötletnek tartom az aláfestő zenék beillesztését, meg is hallgattam a You got it all-t, és nagyon tetszett :3

      Törlés
    2. Te is ugyanúgy feldobtad az én napomat azzal, hogy elolvastam az irományod :)
      De miért Tedhez? Ő olyan nyomi :D #teamBarney
      Örülök, hogy van egy ember aki meghallgatta :')

      Törlés
    3. Olvasd el a legutolsó részt, és meglátod :D nem akarok spoilerezni.

      Törlés