2015. március 7.

#35. Kritika ~ Dirty Little Secret

A következő kritikám Purple Strawberry-hez irányul, aki a Dirty Little Secret c. blog lelkes írója.
A fejlécen és a Rólam modulban is látom Lexie nevét, így a design-ra nem kéne nagyon kitérnem, de van egy-két valami, amit feltétlen meg kell említenem, remélem nem haragszol.
Aláfestő zene:
Lana Del Rey - Sumertime Sadness



Első benyomás:
Túúúúúúúúúúúúúl rózsaszín. De nem viccelek. Ráadásul az a pink meg a szöveg háttere már nem is tudom milyen színnek nevezzem...  nem illik össze.
A fejlécről annyit vontam le, hogy a történet egy már bocsánat kurváról és valami öreg fasziról fog szólni, akik a végén boldogan fognak élni a nagy korkülönbség ellenére is. Van ilyen, láttam a Pretty Woman-t. Nem mondanám sablonosnak a történetet, amit ennyiből leszűrtem, de azért engem nem fogott meg. Hangsúlyozom, nem biztos, hogy erről fog szólni, csak én erre asszociáltam a fejlécen lévő szereplők láttán.
A címre még kitérnék...
Hát, hogy is mondjam. Nem nagyon erőltetted meg magad és az angoltudásod. Piszkos kis titkok. Lehet, hogy csak velem van így, de én amint megláttam, a Pretty Little Liars jutott eszembe. ha nem ismered, egy sorozat, de kételkedek benne, hogy tényleg nem ismered legalább hallásból
Szóóóóóval, nekem annyira nem jött be egyenlőre...
5/1

Fejléc:
Tudom, hogy Lexie csinálta, de azért nekem valami nagyon szúrja a szemem.
Mégpedig a nőci tapadós, vörös rucija. VÖRÖS. Nagyon nem illik a blog összes pinkjéhez.
Inkább nem is mondok többet, nem akarom megsérteni, de maradjunk annyiban, hogy mostanság ezerszer-tízezerszer szebbet tud csinálni.
5/2

Design/Modulok:
Van egy olyan érzésem, hogy rendesen át lett kódolva, mert ezek a színek szerény véleményem szerint  nagyon nem passzolnak. De tényleg nem akarok róla sokat mondani, mert az nem lenne túlságosan szép.
Inkább rátérek a modulokra.
Oké, hogy van egy 'Figyelem!' dobozka, ami felhívja az olvasót arra, hogy ebben azért lesznek trágár szavak mint minden blogban, ezzel tisztában vannak az emberek, manapság minden tini trágárul beszél, ez van és szerintem felesleges most már erre a figyelmet, mint ahogy a szex-tartalmú könyveken/blogokon. Minden második blog, amire felmész lesz rajta 18+-os rész, ugyanez a könyveknél is. De oké, nem mondom, hogy nem kell figyelmeztetni az ilyenekre, de manapság ez már teljesen felesleges. És már kiírtad, mellé lehetett volna írni, hogy miről szól a blog, ki az író, mikor nyitott stb... Hogy az olvasó tisztában legyen vele. Érted....
A zenelejátszó eszméletlen pici, és csak a bejegyzést körülvevő vonalhoz illik, máshoz nem. Szerintem változtasd meg a méreteit és a színét is. És csak két szám van benne????? Akkor minek van ott?! Látom, nagy Lana Del Rey rajongó vagy, mert mindkettő az. Legyen rajta minimum 10 db zene! Különben így hülyeség...
Ugyanígy a chat-tel is. A legegyszerűbb, ha átlátszóra teszed, és akkor nem kell vele különösebben bajlódni. De így nagyon halvány rózsaszínen, ami majdnem fehér, nagyon csúnya.
Hiányolom a "Fülszöveget"-et. Pedig az minimum olyan fontos, mint a fejléc. Bevezet a történetbe, mert így gőzöm sincs, hogy miről fog szólni, csak annyira tudtam gondolni, amire asszociáltam.
És amiért nagyon kiakadtam, NINCS FEJEZETEK MENÜPONT! Örök hiba cicabogár! Tekerjek vissza?! Arra várhatsz... Ha nem lenne ott a "Bejegyzések" modul, meg se írtam volna a kritikát... És szerintem nem lettem volna egyedül vele.
5/3

Fülszöveg:
-

Prológus:
Nem rossz, sőt! Tetszett! Jobban díjazom az E/1-es írásmódot, de teljesen jó az E/3 is. Jól használtad ki a Prológust, tényleg az változás előtt lévő dolgot írtad le. Kicsit furcsa az stílusod, de meg lehet szokni, és a furcsa nem feltétlen jelent rosszat ;)
Kellemeset csalódtam a dizi után :)
5/5

Történet:
Végigolvastam, de nem azért, mert kellett, hanem mert élveztem. Kicsit furcsa a stílusod, de megszokható, mint azt már fentebb is említettem.
A történet röviden, aki ne tudná:
Egy lányról, Emily-ről szól, aki elkerült otthonról, és egy olyan embernél lakott, akit simán fel lehetne jelenteni a gyermekvédelmi hatóságnál. De az ember eladja a lányt egy üzletembernek, aki viszont nem úgy bánik vele, mint az előző gazdája. Majdnemhogycsak elkényezteti, de mindennek ára van. Megvette Emily-t, így ő rendelkezik a teste felett. De nem a saját céljára fordítja, hanem arra használja a lányt, hogy kielégítse az ügyfeleit, de megzsarolja, hogy a bizniszről ne szóljon senkinek. De egy este elmegy szórakozni a barátnőjével, azonban még levegőt sem szívhat rendesen, mert egy ismeretlen pasas meg akarja ölni, azonban Emi szerencséjére közbelép egy idegen. De vajon ezután mi fog történni?
Na igen, az utóbbi kérdést ezerszer megválaszoltam magamban, miután végigolvastam a történetet.
Nagyon tetszik a történet, igaz, rengeteg ilyesmi blog van, de ez mégis kiemelkedő, és ez megtetszett benne. Nem csak az a sima sablon, stockholm szindrómás sztorit írsz, hanem sablont, de mégis egyedit. Remélem érted, hogy mire gondolok.
Értékeltem, hogy nem írod le a szex minden egyes mozdulatát, bírja a gyomrom, azzal nincs gond, de 14 évesen azért nem kellene olyanokat olvasnom... Van rá utalás és ízlésesen van leírva, szóval ennek külön örültem.
Szuper, hogy behoztad Taylort a történetbe, nekem őszintén nagyon szimpi a srác. Remélem a későbbiekben majd többet is megtudok róla.
Nem tudok többet hozzáfűzni!
Tetszett! Nem kell tovább ragozni.
Tényleg egy kellemeset csalódtam :)
5/5

Helyesírás:
Nem találtam benne hibát.
5/5

Összpontszám: 30/21

Én egy kicsit változtatnék a designon, mert csak abban találtam kifogást:)
Remélem nem bántottalak meg:)

És már csak egyet tudok mondani...
SIESS A KÖVETKEZŐVEL MERT MÁR 3 HÓNAPJA NEM ÍRTÁL!!!!!

Feliratkoztam amúgy :)


2 megjegyzés:

  1. Draga Barby!
    Nagyon szepen koszonom a kritikat.
    A design, szerkesztes es tarsaik kozel olyan tavol all tolem, mint tegyuk fel a fizika, epp ezert kertem meg Lexiet, hogy csinalja meg helyettem. En ezekhez a hibakhoz sajnos nem ertek, szemet se szurtak nekem. :)
    Egyebkent szeretem Lanat, de nem vagyok hatalmas fan, csak epp az o szamai illenek a blog hangulatahoz. Ismerem a PLL-t, mar megkaptam, hogy az ember egy olyan fanfictionre asszocial a cimbol adodoan, de igazabol egy szo kozos (a little), es annyi, hogy mindketto harom tagbol all. Az angolomra nem beszolni, fel eve tanulom hivatalason. :D
    A kritika tortenetre vonatkozo reszet nagyon szepen koszonom, igazan jolesett. <3
    Azert nincs tele szexjelenetekkel, mert minden masodik blog a pornograf jelenetekkel probal meg kitunni, es oke, hogy elolvasni elolvasom, de nem tudnam elkepzelni, hogy en magam ilyesmit irjak. Teljesen mas a barataimmal diszno beszolasokat elsutni es egy ilyen szintu dolog. Ennyire azert nem vagyok perverz. :D
    Raadasul en nem A szurke otven arnyalata alapjan szeretnek belevagni a temaba (mint a kezdo, 12 eves divatbloggerek), am 15 evesen szemelyes tapasztalatbol nem nagyon tudok elni. Talan egyszer lesz egy valamivel reszletesebb fejezet, de nem hiszem, hogy 16-os vagy 18-as karikat kell tennem az eloszoba.
    Halas vagyok, amiert faradtal azzal, hogy elolvasd a blogot es megird a kritikat. A folytatassal most mar tenyleg kezdek valamit, osszeszedem magam.
    Puszi, P.S.

    VálaszTörlés