2015. február 10.

#23. Kritika ~ Álomtól Aranyig

Egy újabb kritikával érkeztem hozzátok, melyet Leah-nak hoztam az Álomtól Aranyig című blogjához.
Aláfestőzene:
The Vamps - Risk it all



Első benyomás:
Tetszik! Komolyan! Annyi sok szar és igénytelen blogot olvastam az elmúlt időkben a kritikák miatt nem is értem, hogy miért kérnek kritikát, mert ők tipikusan azok az emberek, akik első leszólásra letörlik a blogot, és nekem ami a szívemen, az a számon, szóval nem kíméltem őket.  És ez a jégtáncos ötlet is nagyon jó, mert eddig csak egy blognál olvastam ebben a témában a blog meg is van jelenítve az oldaladon. és az is nagyon tetszett. A trailer is felkeltette a figyelmemet, nagyon jó lett már ameddig engedte a szar gépem nézni....
5/5

Fejéc:
Szerintem ötletes ez a fajta sablon, mert nem csak egy hagyományos fejléc van rajta meg nem is az, amikor a háttérbe mossuk vagy gőzöm sincs, nem vagyok designer :D Az alapja nekem tetszik, bár a jobb oldalt már hanyagoltam volna az a fát, inkább egy másik textúrát vagy bármi mást tettem volna oda, de így is jó. De ami nagyon-nagyon elnyerte a tetszésem, az a karikában lévő GIF. Ami most a képen nem látszik, mert csak JPEG formátumban menthettem el.  Nagyon jóóóóóóóó! Egyszerűen imádom! 
De még van két dolog ezzel szemben, ami annyira nem jött be.
Először is az Olimpiai Karika szerintem nagyon kívülálló, még így is, hogy át lett színezve.
A másik a csaj. Olyan unott szemmel néz, hogy engem az őröltbe kerget. Téged nem? Olyan, mintha rögtön fel akarna falni!
Ja és még egy!
A felirat betűtípusán változtatnék. Ez nagyon egyszerű. A jégtánc tele van kecsességgel, de abban a betűtípusban semmi hajlékonyság, girbegurba kecsesség sincs!
Bár ezt szerintem teljesen feleslegesen írom le, mert a designt és vele együtt a fejlécet sem fogod lecserélni...
5/4

Design:
Mint már mondtam, a sablon nagyon egyedi, és mivel nagyon tetszik az egész, térjünk rá a modulokra inkább.
Nagyon jó, hogy a trailert oda a fülszöveg fölé tetted közvetlen. Fentebb látni.  Ilyet még sehol sem láttam! Vagy csak nem emlékszem rá. És végre van "Fejezetek" menüpont!!!!! *Tapstapstaps* És azon belül az elrendezés, hát wow!
A "Folytatás" modul nagyon jóóóó, így felcsigázod az olvasóid figyelmét! Cseles...
Nem is kötnék bele semmibe, ez így tökéletes, ahogy van.
5/5

Fülszöveg:
Nincs vele semmi baj, felkapta a figyelmemet.
De talán egy kicsit erőltetettnek éreztem, csak egy nagyon minimálisan.
                                                                                     5/4
Prológus:
Eszméletlen! Nem mindennapi egy sztori, ami rögtön egy bukással kezdődik, és nem csak közben jönnek elő a problémák, hanem folyamatosan az elejétől kezdve ott vannak, és kísérik a karaktert és ezúttal az olvasót is. Nem tudom, hogy te is jégkorcsolyázol/jégkorcsoláyztál, vagy csak sokszor nézted a téli olimpiát, és megfigyelted, hogy miket mond a kommentátor, ezzel merítve ihletet, de úgy írtad le az egészet, mintha te is átélted volna. Tele volt idegen szavakkal, legalábbis nekem, ami zavaró is lehetne, de nem volt az. Amin el is csodálkoztam egy picit, mert nem bírom, ha olyan szavak, szakkifejezések vannak egy olvasmányban, amiket nem ismerek. 
Imádtam! A lényeg a lényeg :)
5/5*

Történet:
De komolyan! Te ezt át is élted? Mert úgy írsz le mindent, mintha már megtörtént volna, és így magaddal vonzod az olvasókat is, akik szintén át tudják élni veled. Olyan volt, mintha egy 4D-s moziban lettem volna.
Éreztem a jég hidegét. Ez nagyon hülyén hangzott elismerem!
A lányból áradó fáradtságot.
És mindent, amit ő érzett. 
Elég leírás van benne, nem lépi át a "kell, hogy annyi legyen" határt, hanem pont annyi van, amennyinek lennie kell. 
Bocsi, hogy ilyen rövid lesz ez a kritika a történetről, de komolyan! Perfect!
Szerintem nincs mit rajta javítani :)
5/5*

Helyesírás:
Egyszer találtam benne szóismétlést, de amúgy minden vessző a helyén van legalábbis amennyire én tudom a nyelvtant... 
És ennyi.
Vagy nagyon jó bétád van, vagy te is tudsz helyesen írni.
5/5

Folytasd, mert megéri! :)

Összpontszám: 40/38




2 megjegyzés:

  1. Drága Barby!

    Köszönöm szépen a kritikát. A fejléc és a design nem az én érdemem, Khyira csinálta, de nekem minden kis apró pontatlanság, mások szemében hibának vélt dolog ellenére tetszik. Ízlések, és pofonok, hogy kinek mi jön be. :)
    Sajnos én sosem korcsolyáztam versenyszinten, sőt, amikor jégre lépek, rendszerint a hátsómon landolok az első csúszás után, szóval annyi közöm van a korcsolyához, mint tehénnek a matematikához. Viszont rengeteg videót nézek, minden versenyt igyekszem végigkövetni, és rengeteg interjút, sajtótájékoztatót követek figyelemmel, amiből számos háttérinfó is kiderül. Valamint, javarészt a fantáziámra hagyatkozom, és próbálom magammal is elhitetni, hogy ez talán így van. Illetve van két ismerősöm, akik korábban versenyszinten korcsolyáztak, tőlük szoktam ötletet szerezni. De az igazi érdem a Bétámat illeti, ha ő nincs, a történet sincs.
    A helyesírásról annyit, hogy nagyon jó bétám van, és én is tudok helyesen írni. (Voltam korábban versenyen, megyei fordulót is nyertem.) :)
    Még egyszer köszönöm a kritikát, és hogy szántál a történetre némi időt.

    Ölel,
    Leah

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hát kinek mi tetszik... :)
      Igazán nincs mit, hisz élveztem minden egyes percét, míg olvastam :)
      Csak így tovább :)

      Xxx
      Barby

      Törlés