2015. április 18.

Könyvajánló

Nita Szendrey: Hollow Creek Akadémia

" Jaide Morrow nem éppen azok közé a diákok közé tartozik, akiknek határozott elképzelésük lenne a jövőről. Így - amikor az apja sok-sok év után visszacsöppen az életébe - hamar hagyja magát meggyőzni, hogy tanulmányait Chicagóban folytassa. Bizakodva indul útnak, ám amikor megérkezik, balsejtelme a sulival kapcsolatban beigazolódni látszik. 
A HCA neves bentlakásos középiskola, amely az angolszász hagyományokra épít: mentorok, prefektusok, versenyek, kulturális programok színesítik a diákok életét. A tizenöt éves, félénk, magának való, önbizalomhiánnyal küszködő lány számára reménytelen küldetésnek ígérkezik a beilleszkedés, de amikor találkozik évfolyamtársaival, a különc Voni Trysennel és a zseni, ám kissé idegesítő Roscoe Madisonnal, fordul a kocka, és Jaide ráébred: ha nem néz szembe félelmeivel, soha nem valósíthatja meg álmait."

Jaide egy hétköznapi lány. Álmokkal, de célok nélkül. Élete fenekestül felfordul, amikor apja több mint tíz év elteltével újra vissza akar csatlakozni a családhoz, ennek érdekében Jaide-et egy neves, bentlakásos középiskolába küldi, a Hollow Creek Akadémiába. A kívül félénk, csendes lány valójában nem olyan, mint amilyennek mutatja magát. Teljesen az ellentéte. Basszusgitározik, énekel és rock zenét hallgat, amit senki sem nézett volna ki belőle. Ám rögtön az iskola első napján összetűzésbe kerül az évfolyamába járó lánnyal, Liával, aki az egész évben nem hagyja békén Jaide-et, mert a lány zenei ízlése ellenére nagyon szelíd. A lány prefektusa és mentora unszolására jelentkezik a téli musicalbe, ahol különleges énekhangja miatt megkapja a főszerepet, ez azonban sok embert csőrét szúrja. Az iskolában barátokra lel, zenekart alapít, szembenéz az ellenségeivel, és nem utolsó sorban szerelmes lesz...

Kiera Cass: A Párválasztó



 "Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára az életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhák és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna."

Egy királyság, ahol az emberek kasztokba rendeződve élnek. America Singer az ötösök közé tartozik, ahol az emberek mestersége művész. A lány csodálatosan énekel, hegedül és zongorázni, ezzel keresve meg a napi betevőjét magának és az egész családjának. Az életük ötösként nagyon nehéz, de a szerelem akkor is boldoggá teszi az embert, ha az nehéz helyzetben van. America is szerelmes, de a kasztok közötti űr nagyon nagy. De amikor meghirdetik az ifjú hercegnek a Párválasztót, a lány anyja szemében feltűnik egy csillogás, hátha a lánya megnyeri, és az egész család jobban élhet azután. America viszont nem akarja otthagyni szerelmét, de az unszolja, mert nem bírná elviselni, ha miatta maradna le a nagy lehetőségről. 
A lányt sikeresen beválogatják a több ezer fiatal hölgy közül a királyi palotába, hogy a játék ott folytatódjon tovább, ami talán nehezebb lesz, mint a bekerülés. Harmincöt lány, de abból csak egy lehet királynő és Maxon herceg felesége. De a királyfi és a lány között kialakul egyfajta kötelék, ami nem hagyja nyugodni a lányt. Az életét még nehezebbé teszi, ha a régi szerelme betoppan a palotába, és látja, ahogy a herceg és America között milyen kapcsolat van. Azonban a palotában lenni se egyszerű. Az etikett és a sok tanulás mellett a félelem is helyet kapott a lázadók miatt, nem lehet tudni, hogy mikor sérülhet meg... De aztán a szerelem a végén mindent legyőz? És melyik férfi iránt fűzött érzelmei mélyebbek?

A könyvnek már megjelentek további kötetei is: Az Elit, Az Igazi




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése